Insomnia se poate trata cu Terapia Neurofeedback

Insomnia se poate trata cu Terapia Neurofeedback

Ai avut vreodată un somn agitat?

Ți-au fost afectate memoria și capacitatea de concentrare?

Te-ai simțit irascibil sau amorțit?

Dacă ai avut vreodată un somn agitat, probabil știi care sunt consecințele negative ale acestuia  asupra stării fizice, mentale și emoționale. Doar o noapte fără somn te poate face să te simți epuizat și irascibil, dar mai multe nopți fără somn pot duce la apariția durerilor cronice, deficitelor cognitive și a lipsei capacității de concentrare.

Într-o lume în care presiunile profesionale și personale sunt „folosite” pentru atingerea perfecțiunii și a obținerii succesului, lipsa somnului a devenit „strigătul existențial al epocii moderne”.

Neurofeedback este o terapie non-invazivă ce ajută la redobândirea unui somn liniștit. Mai exact, s-a demonstrat faptul că Neurofeedback contribuie la îmbunătățirea calității și cantității somnului, ajutând creierul să funcționeze mult mai bine.

Cercetările sugerează că Neurofeedback ajută la  stabilizarea părții sistemului nervos care reglează starea de veghe, creșterea timpului total de somn, a somnului REM cât și la scăderea perioadelor de trezire după apariția somnului. Clienții noștri raportează în mod regulat că, după câteva ședințe de Neurofeedback, adorm mai ușor, calitatea și cantitatea somnului s-au îmbunătățit, reușind să doarmă 7-8 ore, necesare pentru o sănătate optimă.   Somnul regulat și profund este benefic atât pentru corp cât și pentru creierul nostru, ajută la prevenirea bolilor, la menținerea unei greutăți corporale sănătoase, reduce riscul bolilor de inimă, previne diabetul, reduce riscul de demență, scade nivelul de stres, susține o viață socială pozitivă și te ajută să iei decizii bune. Mulți oameni care suferă de tulburări grave de somn, insomnie, apnee în timpul somnului, apelează la medicamente ca o modalitate de a-i ajuta să doarmă mai bine.  Neurofeedback poate fi o alternativă în ceea ce privește medicația specifică insomniei, putând contribui la dispariția tulburărilor de somn și redarea stării de bine a clientului.

Sursa foto: Unsplash.com / Sammy Williams